Кредит до заплата — защо микрокредитите превзеха пазара

30.05.2016

 

 

 Осигуряването на средства до заплата се превърна в основен проблем за много български семейства. Забавянето на изплатените доходи е причина милиони българи да се обвържат с банкови кредити, които в последствие се оказват изключително трудни за покриване и свързани с високи лихви.

 Кредитните карти също не са добра алтернатива–този тип продукти най-често са по-скъпи и от изтеглянето на банков кредит. Месечните вноски изглеждат малки, но често се оказва, че дори покриването на минималния праг е все едно да пълните пробито решето–накрая на годината се оказва, че сте плащали единствено лихвата по вашата кредитна карта, а сумата, която дължите, е останала непроменена.

 

 Това е и причината много хора да се спрат на варианта кредит до заплата–удобно, иновативно и най-вече–евтино решение за потребителите. Освен, че позволява коректно плащане на други задължения, до получаване на основните приходи, има и други преимущества като ниски лихви.

 „Не се нужда от кредитна карта, за да си платя сметките. Когато има забавяне на заплатата ми, обикновено прибягвам до бързи кредити, тъй като по-бързо се отпускат, а и лихвата е доста по-ниска”, казва Елица Вълчева от Благоевград. Подобно на нея и стотици други клиенти, предпочитат да използват кредити до заплата, тъй като им спестяват време и средства.

 Сред възможностите за микрокредитиране са специални пакети услуги, които предоставят на клиентите възможност да получат дори безлихвен кредит. Много компании избират този модел бонус програма, за да стимулират потребителите.

 Други пък залагат на актуалните томболи с награди, които също се превърнаха в мода. Самите потребители признават, че понякога теглят микрокредит не само защото се нуждаят от средства, а за да се кандидатират за подобни състезания. Идеята на тези инициативи е да се внуши усещането, че микрокредитът не натоварва семейния бюджет, както банковия. А освен това може да спечелите и някоя награда