Как да бъдем успешни? 10 съвета към 30 - годишните

08.11.2018

 

Как да бъдем успешни? 10 съвета към 30 - годишните

 

20 - те години от живота на човек са възможно най-безгрижните и забавните години. Това е времето на експериментите, пробите, грешките, купоните по цяла нощ, краткотрайните връзки, смяната на работата. Това е десетилетието, в което се учим, търсим и откриваме себе си.

 

Навлезем ли в 30 - те обаче животът ни поема в друга насока. Третото десетилетие от живота ни е време за промени, за премахване на стари навици и усвояване на нови… Това е времето, което оказва най-голямо влияние на това дали по-нататък ще имаме успехи в личен и професионален план.

 

Затова и според специалистите, през 30 - те си години трябва да направим някой важни стъпки и да вземем смели решения, с които да поставим основите на успеха.

 

Ако и вие сте на прага на 30 - те, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се реализирате успешно за в бъдеще.

 

1.     Сложете край на всички връзки, които ви натоварват и не ви доставят удоволствие

 

Ако досега сте се примирявали с връзка, която няма бъдеще, прекратете я. Ако някой от приятелите ви натоварват прекомерно и след срещата с тях се чувства изцедени и изтощени, кажете им „сбогом”. Ако работата не ви носи удоволствие, напуснете я. Вече не сте на 20 и е време да помислите за себе си и своите нужди. Да, егоистично е, но човек има нужда и от малко егоизъм.

 

2.     Мислете повече за себе си

 

През 20 - те години на живота си всички сме склонни да правим компромиси със себе си, само за да се харесаме на другите. Е, 30 - те са времето, в което трябва да спрете да правите това, което се харесва на другите и да помислите за себе си. Задавайте си по-често въпроса: „Какво искам аз?”… и си позволявайте да правите това, което ви харесва лично на вас.

 

3.     Приемете се такива, каквито сте и се обичайте

 

Ако вие не се харесвате и обичате, това се усеща и от останалите. Спрете да се подценявате и се приемете такива, каквито сте. Винаги ще има хора по-красиви, по-слаби, по-умни от вас… и какво от това? Вие сте уникални такива каквито сте. Научете се да се обичате точно такива, каквито сте.

 

4.     Не се примирявайте с по-малко

 

Вече сте достатъчно зрели, за да прецените дали това, което ви се предлага (и в личен, и в професионален план) е подходящо за вас. Ако усещате, че не е точно това, което търсите, не си губете времето и не се примирявайте.

 

5.     Мислете за финансовото си осигуряване за в бъдеще

 

Третото десетилетие от живота е най-подходящото време, в което да започнете да спестявате. Това като че ли е най-трудното, но можете да се справите, ако се научите да отделяте поне 10% от месечните си доходи. След време това ще се превърне в навик, а вие ще си гарантирате едно по-спокойно във финансово отношение бъдеще.

 

6.     Не спирайте да се учите

 

Ако искате да сте успешни, винаги си намирайте нещо, което ви е интересно и което искате да научите. Това може да е някой курс, магистратура или специализация. Няма значение. Важното е да не спирате да се учите и да се развивате.

 

7.     Намалете бурния нощен живот

 

Не казваме да спрете напълно купоните, но е време да ги ограничите (или поне тези, които доскоро са продължавали по цяла нощ). 30 - те години са времето на повечето сън, по-малкото алкохол и тихите събирания с приятели в тесен кръг.

 

8.     Изберете професионална сфера и се превърнете в специалист

 

Смяната на работата през 20 - те ви години може да е била забавна, но е време да се спрете на кариера, в която ще се развивате. Помислете в какво сте най-добри и работете в тази посока. Само така ще можете да се развивате и издигате в професионален план и да стигнете там, където искате.

 

9.     Променете имиджа си

 

Ако искате да ви приемат на сериозно, ще трябва да се откажете от някой елементи от младежкия стил на обличане, с който сте свикнали до сега. Обличайте се елегантно и стилно и спазвайте дрескода, който изискват от вас на работа.

 

10.Внимавайте с постовете в социалните мрежи

 

Снимките от пиянските запои, от лудите танци по нощни клубове и неприличните снимки не са за публикуване в социалните мрежи, повярвайте. Вече сте в третото си десетилетие и подобни снимки в публичното пространство не говорят добре за вас.

 

 

 

Изберете сума до лв.
лв.
За колко време? до дни
дни
Взимате
0 лв.
Връщате
0 лв.
Вноски
0 бр.
ГПР
48.3 %
Виж погасителен план
За връзка с нас
0700 100 76
Работно време
Понеделник – Петък
от 9.00 до 18.00 часа
Събота - от 10 до 17 ч.
Неделя - почивен ден