Онлайн кредити теб от Минизаем. Online кредит за преки нужди.

06.06.2016

 

 

Онлайн кредити — как да направим правилния избор?

 

В днешно време е ежедневие да изтеглите кредит от финансово дружество. Често ползваме заеми — за ремонт, покупка на нова вещ, образование, лечение, пътуване или почивка. Като потребители най-често избираме банките, като финансови институции, които предлагат кредити и онлайн. Има обаче и други фирми, които можем да ползваме и от чиито услуги можем да се възползваме за онлайн кредити. Особено, когато искаме да спестим време, нерви и най-вече пари.

 

Какво представляват онлайн кредитите?

 

По своята същност това е финансов заем, който можете да изтеглите по интернет, без да посещавате офиса на дружеството. Връщането става в предварително договорен между вас и фирмата банков клон, или каса за парични преводи, като сроковете и сумите се уточняват по силата на споразумение, което вие приемате по електронен път. И което има силата на правен договор.

При този тип заеми – интернет кредити имате преимуществото, че можете да проучите условията за тях у дома, удобно настанени пред домашния си компютър, докато си почивате, или работите. Можете да ги видите и през телефона си, а кандидатстването отнема минути.

Важно е да знаете, че този тип заеми могат да бъдат изтеглени, както за по-кратки, така и за по-дълги срокове. А кандидатстването и одобрението стават изцяло по интернет. Плащането, както вече споменахме, се извършва в банков клон или каса, които предварително са уточнени на сайта на фирмата.

 

С какво тези online кредити са по-изгодни от банковите заеми?

 

Много потребители подхождат с недоверие към заемите, които се отпускат по интернет. А в действителност това далеч не е толкова странна или рискова система за кредитиране. Нека споменем част от преимуществата, които тези форми на финансиране предлагат.

-             Не се налага да ходите до офиса на дружеството — Можете да кандидатствате по всяко време, от всяко място, 24 часа в денонощието.

-             Одобрението не отнема един месец — Обикновено одобрението ви като кредитоискател става за не повече от 20 — 30 минути – бързи пари на заем. При това, след по-малко от час можете да разполагате и с парите си, в собствената си сметка.

-             Не допълнителните допълнителни такси или неустойки — При тези online кредити обикновено не се изисква плащането на банкова такса за поддържане на кредита или други подобни. Освен това не се плащат такси за разглеждане на документите, или за тяхното одобрение. Процент от заема като първа вноска също не се удържа в повечето случаи. Освен това можете да видите колко точно ще ви струва вашия кредит с лихвения процент, който му е начислен и какви вноски имате седмица за седмица, или месец за месец в зависимост от вашия погасителен план. Да не пропускаме и факта, че някои клиенти получават по-ниски лихви, в случай, че са лоялни клиенти на дружеството.

-             При теглене на кредит онлайн не се нуждаете от доказване на доходите — Огромно предимство за клиенти с по-ниски лихви и не толкова перфектно кредитно досие. Всичко, което е нужно, е да попълните молба — заявление за online кредит в електронен формат и да посочите размера на сумата, от която имате нужда. Нищо повече.

-             Кратки срокове на връщане — Няма нищо по-опасно от дългосрочен кредит, който в един момент се оказва непогасяем. При тези кредити можете да върнете сумата в кратък срок, без да се притеснявате, че ще затънете в още по-високи лихви, неустойки и други подобни. Но имайте предвид, че в кратки срокове и сумите, които можете да изтеглите, не са особено големи.

-             Малък размер на заемите — Ако искате по-голяма сума за кредита си, най-добре е да се обърнете към банка. Но ако смятате, че за финансирането си се нуждаете от сума в малък размер, един онлайн кредит е перфектното решение. Да не забравяме, че са страхотна алтернатива и на кредитните карти.

 

Кредит онлайн или кредитна карта?

 

След като изтъкнахме чисто практичните преимущества на този вид финансиране, дойде време да отговорим и на големия въпрос: Защо е по-добре да вземете online kredit, вместо да заложите на добрата стара кредитна карта?

Отговорът е само един: Защото при теглене на бърз заем по интернет, връщате сумата и повече не дължите нищо. А при добрата стара кредитна карта имате толкова задължения и такси, че всеки месец се оказва, че погасявате само лихвата и нито лев от главницата.

В чисто финансов план, използването на подобна услуга онлайн ви спестява доста средства. Лихвеният процент обикновено е фиксиран и вие знаете каква сума трябва да върнете и срока, в който да я върнете. След този срок вие вече нямате финансови задължения към кредиторите, следователно спестявате и пари. При кредитните карти, за разлика от online credit - итите нещата стоят доста по-различно. При тях не само, че имате определен срок, в който не можете да прекратите договора, без да платите наказателна лихва, но и таксите за управление на картата и лихвите по нея са големи. А освен това, в края на годината се оказва, че минимума, който се е изисквал за плащане всеки месец, всъщност покрива единствено лихвите, но не и главницата. И в действителност, дължимата сума по картата ви си остава непроменена. А това се отразява изключително зле на всеки бюджет.

Какво трябва да знаем за фирмите, които отпускат кредити online?

На първо място, тези дружества отпускат предимно краткосрочни кредити за малък размер суми. Можете да ползвате кредит до заплата, кредит за покупка на имущество, или пътуване. В кратки срокове обаче, трябва да върнете сумата.

Те са удобни, ако се нуждаете от бързи пари за няколко дни, но не и за продължително кредитиране. Максималният срок, който обикновено обявяват за връщане на заемите си е 12 месеца, но повечето отпускат суми за период от 30 до 60 дни. Имайте предвид, че при тях лихвения процент е малко по-висок, но пък не изискват допълнителни гаранции и такси, за да ви отпуснат парите. И бъдете готови да върнете заетата сума в кратък срок, ако искате и в бъдеще да теглите онлайн бърз кредит от тях.

За да сте сигурни в надеждността на тези дружества, важно е да проверите дали имат Булстат или регистрация в Търговския регистър като дружества и физически адрес за контакт. Въпреки че отпускат финансиране онлайн, често пъти имат и физически офис. Така можете да бъдете сигурни, че те са контролирани от закона и в същото време спазват правилата и няма да ви изненадат с неочаквани допълнителни сметки или такси.

Изберете сума до лв.
лв.
За колко време? до дни
дни
Взимате
0 лв.
Връщате
0 лв.
Вноски
0 бр.
ГПР
48.3 %
Виж погасителен план
За връзка с нас
0700 100 76
Работно време
Понеделник – Петък
от 9.00 до 18.00 часа
Събота - от 10 до 17 ч.
Неделя - почивен ден