Как да прецениш дали бързите кредити са изгодни и подходящи за теб?

19.02.2018

 

Днес най-бързият и лесен начин да намерим спешно пари е да потърсим кредитна компания, която да ни предостави пари на заем онлайн. Процедурата е толкова улеснена, че понякога дори не се замисляме дали поредният кредит срещу лична карта ни е чак толкова необходим и дали го взимаме при най-изгодните за нас условия.

 

Как да прецениш нали бързите кредити са изгодни и подходящи за теб?

 

Случва се на всеки да има нужда от малко пари, а да няма от къде да ги намери бързо, това е факт, който никой не може да обори. В такива случаи никой не мисли достатъчно трезво, а търси начини (каквито да са те) да намери бързи пари. В 90% от случаите, хората попаднали в подобни финансови затруднения се „хвърлят” на първата им попаднала оферта, която им предлага бързи кредити onlineи едва след като усвоят парите започват да се питат дали са взели най-удачното решение.

 

Ако не искаш да се ядосваш в последствие, не бъди като тези 90%. Колкото и да е зле положението, не прибързвай, а седни спокойно и преди да предприемеш някакво действие си задай следните въпроси:

 

*Мога ли да върна заема в кратките срокове, които кредитните компании залагат в договора?

 

*Каква сума ще ми е достатъчна, за да изляза от финансовото затруднение?

 

*Доходът, който имам достатъчен ли ще е, за да върна бързите кредити onlineбез забавяне и без да се налага да търся още пари, да рефинансирам или да влизам в дългова спирала;

 

*Кой вид бързи кредити ще ми е по-изгоден като вариант;

 

*От коя кредитна компания да потърся кредита.

 

 

Защо бързите кредити са бързи?

 

 

Важно е да знаеш (и да не забравяш), че бързите кредити се наричат бързи не само защото се предоставят наистина пари до минути, но и защото тези пари трябва да се върнат бързо.

 

Например: Ако потърсиш кредит до заплата и той е в максималния размер от 400 - 500 лв., времето, в което трябва да върнеш заема е максимално до месец. Това означава, че трябва да си направиш добре сметката ще можеш ли да се справиш или не.

 

Ако потърсиш кредити на вноски до 2000 лв., тогава времето за погасяване ще е по-голямо, но пък ще се проточи във времето. Помисли дали ще можеш да се справиш с вноските, ако трябва да погасяваш кредита на вноски за период от няколко месеца до година.

 

 

Наистина ли имаш постоянни и сигурни доходи?

 

 

Преди да кандидатстваш за пари на заем онлайн трябва да си сигурен и че имаш сигурни доходи. Казваме това, тъй като небанковите финансови институции не изискват да представиш постоянен трудов договор, а само да посочиш, че имаш постоянни доходи (хонорари, наеми и други) и може да те поблазни мисълта да поизлъжеш. По-добре не го прави, тъй като ако нямаш наистина сигурни и постоянни доходи може да се окаже, че не можеш да се справиш с вноските и да започнеш да ги забавяш или направо да спреш на го обслужваш.

 

И в двата варианта не си в изгодна позиция. В първия, за да се справиш ще трябва да рефинансираш кредита си, а във втория ще попаднеш в списъка на хората с лоша кредитна история и повече няма да можеш да се възползваш от бързи кредити онлайн.

 

 

Правилната кредитна компанията ли си избрал?

 

 

Избирай внимателно кредитната компания, при която ще кандидатстваш за кредит срещу лична карта.

 

В момента над 40 кредитни компании предоставят бързи кредити онлайн и е много бързо и лесно да сравниш условията им и да се насочиш към тази, която отговаря на твоите желания.

 

Дори не се налага да сравняваш компаниите една по една. В интернет има достатъчно сайтове, където всяка една кредитна компания е представена с кратко ревю, в което са описани подробно условията по кредитите, които предоставя, времето, за което обработва заявките, лихвите по кредита, видовете заеми онлайн, които отпуска и т. н.

 

Разгледай условията им внимателно и кандидатствай за бързи кредити onlineпри тази, която ти предоставя най-изгодните за теб условия.

 

В момента голям процент от компаниите предоставят първи кредит без лихва, което е доста изгодно предложение, тъй като те освобождава от плащане на допълнителни пари. Други компании пък на всеки няколко месеца или около празници предоставят промоционални кредити, при които лихвата е с до 20 - 30 % по-ниска.

 

Възможностите ти са много, просто не трябва да прибързваш и ще откриеш най-изгодното предложение, от което да се възползваш.

 

 

Защо да използваш кредитен калкулатор?

 

 

Използвай кредитния калкулатор, който всички стабилни и уважавани кредитни компании като Мини Заем имат на сайтовете си. Така по-лесно можеш да пресметнеш за сумата, която искаш да ти бъде отпусната какви вноски трябва да платиш и за какъв период трябва да погасиш задълженията си.

 

 

Микрокредит до заплата или кредити на вноски?

 

 

Това е още едно немаловажно нещо, което трябва добре да обмислиш. Препоръчваме ти да не се поддаваш на изкушението да кандидатстваш за повече пари, отколкото наистина са ти необходими. Търси бързи кредити онлайн само тогава, когато е наистина наложително и когато нямаш друг изход от ситуацията.

 

Ако например не можеш да изкараш до заплата, ако някой от семейството ти е болен, ако не можеш да платиш високите сметки за отопление, вода, телефон… тогава се ориентирай към кредитите до заплата.

 

Тези кредити са предназначени тъкмо за такива спешни случаи и наистина могат много да ти помогнат.

 

Кредитите на вноски са за теб, ако ти трябва по-голяма сума и си напълно сигурен, че няма да имаш проблем с вноските. Обикновено този вид кредити се отпускат, когато ти трябват повече пари за довършване на ремонт, покупка на нещо за дома или ако имаш частен бизнес, който се нуждае от малко свежи пари.

 

 

И накрая… как да кандидатстваш за пари до минути

 

 

Ако си преценил внимателно нещата, избрал си кредитна компания, просто влизаш на страниците ѝ и кандидатстваш. Имаш право да кандидатстваш, ако си пълнолетен и имаш лична карта и ако имаш постоянни доходи. Можеш да направиш своята заявка за бързи пари от всяко мобилно устройство и изцяло онлайн. Кредитните компании ще отговорят на заявката ти до минути, а парите ще бъдат по сметката ти до няколко часа

 

 

 

Изберете сума до лв.
лв.
За колко време? до дни
дни
Взимате
0 лв.
Връщате
0 лв.
Вноски
0 бр.
ГПР
48.3 %
Виж погасителен план
За връзка с нас
0700 100 76
Работно време
Понеделник – Петък
от 9.00 до 18.00 часа
Събота - от 10 до 14 ч.
Неделя - почивен ден