7 начина да останете финансово стабилни по време на криза

7 начина да останете финансово стабилни по време на криза
29.06.2021


Икономиките на много страни, включително и на България, пострадаха тежко, заради корона вируса. С цялата тази несигурност е лесно да изпаднете в паника и да се чудите дали финансовата ви стабилност ще се запази дълго време. Няма да крием, че е напълно възможно да ви застигне безпаричие. Да се притеснявате обаче би било безсмислено, при положение, че ние сме на среща да ви помогнем във всеки един момент. Преди обаче да стигнете до тегленето на кредит, нека да видим какви начини съществуват да избегнете финансовите затруднения.


Не започвайте да купувате храна и вещи панически

Това е много важно условие, за да не си занулите банковите сметки. Пазарувайте точно толкова колкото обикновено, без да се презапасявате с излишна храна и стоки. При всяко положение хранителните стоки няма да свършат и вие ще имате достъп до основните провизии. Емоционалното пазаруване е слабост, на която се поддават много хора, опитайте се да се абстрахирате от тях.


Намалете разходите си

Не само, че не трябва да купувате повече отколкото ви е нужно, но е необходимо и да се опитате да намалите разходите си, колкото е възможно. Докато икономиката се насочва към вероятна рецесия, вие можете спокойно да започнете да идентифицирате текущите си разходи, без които реално можете да живеете. Всички останали неща, за които харчите пари трябва да ги ограничите, като абонаментни услуги, емоционално пазаруване и тн.


Възползвайте се от онлайн услугите за кредитиране

Ако вече имате някакви изтеглени кредити и всеки месец изплащате вноски на място в офисите им е добре да се замислите, дали не е време да ограничите този разход. Една от опциите е да рефинансирате с онлайн заем и да превеждате ежемесечните си вноски по интернет. Така ще спестите разходите от транспорт, както и алтернативната цена на времето, в което всъщност можете да работите и да си изкарате допълнителни доходи.

Макар интернет да не е безопасното място, то нашата платформа за онлайн кандидатстване е изключително сигурна и вашите данни са в пълна безопасност.


Харчете по списък

Планирайте добре покупките си през месеца и никога не излизайте на пазар без точен списък. Старайте се да купувате неща само от него. Много хитър подход е да не се увличате по купуването на по-големи опаковки, защото излизат по-евтино, а да купувате по-малки, защото само толкова ще ви е нужно и крайната цена е по-ниска. Търговците от край време използват този маркетингов трик, който в крайна сметка ни кара да похарчим повече пари

.

Помислете за допълнителни доходи

Прегледайте обявите и преценете дали не може да свършите нещо допълнително през свободното ви време. Допълнителните доходи ще ви дадат малко по-голяма увереност, че дори и да се изправите пред финансова криза ще можете да я посрещнете смело.


Направете почистване на дома си

Ще се изненадате колко много вещи можете да продадете и то на доста добра цена. Ще си докарате допълнителни доходи от вещи, които така или иначе ви заемат излишно място. Бъдете честни със себе си и когато видите, че нещо не сте го използвали от година или две, се освободете от него. Много често се затрупваме с вещи, изкуствено заблуждавайки се, че са ни необходими. Колкото и минималистично да звучи, всъщност ни трябват изключително малко вещи.


Дайте под наем помещенията, които не използвате

Това е прекрасен вариант да подобрите финансовото си състояние. Може да печелите минимално от наема, но тези средства също ще ви донесат сигурност. Освен това, хората по време на криза рядко купуват неща, по-често търсят да наемат, защото не са сигурни в стабилността на доходите си. Така че ако притежавате гараж, може съвсем спокойно да го превърнете в добър страничен доход или пък да отдадете стая под наем. Изборът е ваш.