Бърз кредит в условията на Ковид-19

Бърз кредит в условията на Ковид-19
03.12.2020

    

Вирусът освен здравословни проблеми, донесе и много финансови такива. Не бяха малко хората, които си загубиха работата и редовното месечно заплащане. Противоепидемичните мерки колкото и да са полезни за здравето на хората, имат и своя отзвук в социално-икономическата среда на страната. Ако и вас ви е засегнала безработицата, заради вируса, четете по-долу.


Какво доведе до влошаването на пазара на труда?

Няма как самият вирус да е виновен сам по себе си за загубените работни места. Мерките обаче, които се налагат, ограничават функционирането на отделни браншове. Ако вие сте били заети в един от тези браншове и сте нямали заделени спестявания, то най-вероятно и вие имате финансови затруднения в момента. Ако например сте работили като нает персонал в заведение, а посещенията в него са ограничени, заради вечерния час, правилото за по-голямо разстояние между масите и самата нагласа на хората, то абсолютно нормално е да сте били освободени, защото е нямало необходимост от същото количество персонал като преди епидемията.


Какви варианти стоят пред вас?

Не са един или двама хората, които се нуждаят от средства. Има обаче два варианта, които да ви помогнат да се измъкнете от неприятното положение. Можете да си намерите нова работа, която дори и да е по-ниско платена или не толкова атрактивна колкото сте си представяли, да ви помогне да си покривате разходите. Можете и да започнете ваш собствен бизнес, нещо за което сте мечтали да вършите отдавна. За всичко това обаче ще са ви необходими средства.


Можем ли да теглим кредит, ако сме си загубили работата?

Да, можете. При бързите кредити не е важно, дали имате работа на пълен работен ден, а дали ще можете да покриете вноските в срок. Тоест, дори и да сте си загубили работата и да нямате трудов договор, то можете да кандидатствате за бърз кредит без трудов договор. Важното в случая е да имате ясна идея как ще покриете кредита.

Много вероятно е дори да сте си намерили нова работа и да знаете, че ще получите заплата в края на месеца, все още да нямате пари да си покриете разходите. Това е честа ситуация, при която може дори да не ви достигат пари за транспорт до новата работа и за храна. В такава ситуация, няма нищо лошо да се доверите на фирма за бързи кредити. Така ще получите пари с които да изкарате до заплата и след това ще ги възстановите. Дори няма да се налага да се притеснявате.


Можем ли да теглим кредит, ако имаме идея за наш бизнес?

Има два начина да погледнете на една ситуация – лош и добър. Ако сте си загубили работата, добрият поглед е възможността най-накрая да вложите време и усилия във ваша идея. Естествено, когато са ви необходими финанси, обикновено не приоритизирате идеите, а по-скоро доходите и това как да си платите разходите. Това обаче е омагьосан кръг, защото колкото повече отлагате вашата идея, толкова по-малък е шансът да я осъществите. Понякога след най-лошите моменти следват най-хубавите, така че няма защо да изпускате такъв шанс. Все пак възможността да теглите кредит съществува точно за подобни ситуации и можете да се доверите напълно на бързата и лоялна процедура.

Наистина преди години, бързите кредити имаха лоша слава, но днес те са важен икономически инструмент. Поради ред причини, банките не отпускат кредити лесно и доста често се случва, точно когато са ви необходими пари, да не можете да си осигурите такива. В такъв момент, фирмите за бързи кредити са тези, които ще ви помогнат и го правят вече години наред. Днес, те са повече приятели и партньори, а не толкова финансова институция.