Как да избегнем закъсненията по бързите кредити?

18.07.2019Нека да си зададем един въпрос - какво кара повечето потребители да прибягват до усвояване на бърз кредит? Най- често срещаният мотив, без съмнение е нуждата от спешни средства за ремонт, ваканция или покупка на вещи. Преди да действате, обаче е нужно да сте преценили добре собствените си  възможности, защото въпреки че в използването  на  заем няма нищо лошо, то тази крачка може да се превърне в непосилен товар за бюджета ви. Тук ще получите някои допълнителни съвета как да не се стига до такова развитие.

Първо обмислете, дали идеята ви си струва да бъде финансирана със скъп кредит. Всеки желае да живее в луксозен апартамент,  да ходи на почивка в чужбина или да се радва на най- високотехнологичните и модерни джаджи, но помислете дали наистина всичко това ви е необходимо? Трябва да потърсите отговор и на друг, много по-важен въпрос – дали ще успеете да платите за всичко това? Защото цената на придобивката може да е поносима в момента, но ситуацията може да се измени в близка или по-далечна перспектива.

При това положение трябва да мислите за бърз кредит само тогава, когато нещото, което сте намислили, в действителност ви е необходимо. Оттам нататък е нужно да сравните предложенията на  финансовите институции. В наши дни промоциите на повечето кредитни компании са на една ръка разстояние и ще бъде необмислено, ако предварително не разгледате опциите. Направете проучване, изберете и чак след това действайте!

Освен ако исканата сума не е във възможностите ви. Потребителите бъркат, смятайки че вече одобрен, достъпният бърз кредит е лесен за обслужване. Това най- често не отговаря на действителността. Преди да прибегнете до онлайн кредит, се убедете, че разходите са в рамките на финансовите ви способности. Разумното е вноските по кредитите, които плащате, да са максимум 60% от месечните ви доходи. Затова  проучете дали ще можете да изтеглите кредит от банка.  Защото ако излезе, че не ви достигат средства за погасяване на вноските на скъпите малки кредити, тогава ежемесечно  ще трябва се отказвате от нещо, от първа необходимост, за да може да ги изплащате . Друго важно нещо е да подберете удобен момент за обслужване на вземането ви. Съобразете се с датата на месечното си възнаграждение и си отпуснете още няколко дни в добавка. Така в случай на забавена заплата,  ще можете да се разплатите в срок.