Как да обиколите Европа с малко пари?

05.02.2018

 

С началото на всяка нова година си обещавате, че тази година ще отидете до Италия, Испания, Германия и всяка година обещанието си остава само обещание.

 

Да, наистина в началото се заемате да разглеждате почивките и екскурзиите, правите планове, но накрая се отказвате просто, защото не можете да съберете достатъчно пари, за да осъществите бленуваното пътешествие.

 

Е, ако това, че не можете да откриете бързи пари е единственото, което ви тревожи, ако е единственото, което ви кара да правите крачка назад и да отлагате пътуването си всяка година, ето как можете да обиколите Европа с малко пари.

 

Планувайте пътешествието си сами

 

Разбира се, ако се обърнете към някоя туристическа агенция няма да ви се налага да се занимавате нищо от организацията на пътуването. За съжаление обаче, да пътувате с туроператор ще ви излезе по-скъпо, а целта на тази статия е да ви покажем как да обиколите Европа с възможно най-малко пари.

 

Затова, определете бюджет, който ще ви е нужен, за да осъществите пътуването си. Изберете дестинация, време за престой и си изгответе примерен план за пътуването.

 

Ако няма как да отделите достатъчно средства, обмислете идеята за бързи онлайн кредити.

 

Ще кажете, че да вземете кредит за почивка не е вариант?

 

Е добре, задайте си въпроса кога ще имате достатъчно време и пари, за да си позволите да пътувате? Винаги ще има нещо по-важно, винаги ще има изненадващи разходи, и пътешествието ви винаги ще остава на заден план.

 

В момента бързи кредити без поръчители, каквито се предоставят от кредитните компании като Мини Заем са с много изгодни условия, така че не е нужно да отлагате отново обиколката си из Европа.

 

(Ако искате заема да ви излезе още по-изгоден, можете да потърсите бърз кредит до заплата без лихва и да си спестите от разходите още повече.)

 

Осигурете си евтин транспорт

 

Тук вариантите ви са два - да пътувате с кола и да потърсите евтини самолетни билети. Собственият транспорт е добър вариант, ако ще пътувате до съседна страна или сте с приятели, с които можете да си разделите транспортните разходи. Когато става дума обаче за по-далечни дестинации, самолетът е по-доброто (но и много по-скъпото) решение.

 

За да си осигурите евтино пътуване със самолет, ще трябва да се поровите малко повече за евтини самолетни билети, които нискотарифните компании предлагат. За радост днес нискотарифни полети предлагат не малко авиокомпании и ако сте малко по-упорити ще откриете билети буквално без пари.

 

Съвет: Ще спестите още от цената на билета, ако пътувате с малко багаж, ако не пътувате през натоварен туристически сезон, през уикендите или по време на празници.

 

Спестете от нощувките

 

Ще кажете, че няма как да спестите от нощувките, тъй като все някъде трябва да спите? Е да, но вместо да отсядате в хотели с 3 или 4 звезди в центъра на градовете, можете да откриете някой хостел или малък хотел в покрайнините на града или в съседно населено място, където ще заплатите за нощувка няколко пъти по-малко.

 

Ако сте взели бърз кредит до заплата до 500 лв. или кредити на месечни вноски до 2000 лв., за които ви е ясно, че трябва да бъдат върнати бързо и в срок е по-добре да си спестите от парите за луксозен хотел, нали?