Как да се прецакате финансово - качествено и само в няколко стъпки

20.02.2017

 

Чували ли сте израза: „Ти пари ми дай, акъл не ми давай!” Ако живеете в България няма как да не сте го чували, тъй като ние разбираме от всичко. Разбираме от футбол, политика, коли, жени, но най-вече разбираме от финанси.

 

Следвайки разбирането, че „акъл не трябва” една голяма част от българските граждани са убедени, че причината да не могат да разпределят правилно финансовия си бюджет се корени единствено в „злите банки”, „неправилната политика на правителството”, „ония маскари от енергото, бързите кредити, телефонните компании, данъчните”… и т. н, и т. н. списъкът е безкраен.

 

Не отричаме, че доходите не са високи, не отричаме, че понякога е трудно да се справим, но отричаме, че за всичките ни финансови неволи са виновни другите.

 

Доста често сами залагаме капаните, в които попадаме. Не вярвате ли?

Следвайте тези няколко лесни стъпки и можете да се закопаете финансово много бързо и ефективно.

 

*Вземете банков заем за нещо, което не ви е жизнено необходимо

 

Съседа ви си е купил нова кола. Искате и вие такава (че и по-лъскава от неговата). Така де, да не сте по-долу от него. Нямате пари? Че за какво са заемите, дето ги отпускат банките!!! Я се вземете в ръце и действайте! Изтеглете кредит (ако трябва гарантирайте заема с жилището си), но купете колата, пък после ще гледате как ще изплащате заема.

 

*Вземете кредитни карти и си харчете на воля

 

Жена ви мърмори, че мъжете на приятелките и ги водят на почивки. Я натрийте носа на всички и заведете жената в Дубай. Да се пукат завистниците! Отпуснете му края и се забавлявайте - веднъж се живее. Ъ,ъ,ъ нямате пари? Бързо отидете до някоя банка и вземете всяка налична кредитна карта, която ви предложат служителите в банката. Така ще платите почивката, ще качите жената на 124-ия етаж на Бурдж Халифа, че и пари ще ви останат да харчите. Трябва после да връщате? Хайде сега, те банките могат да почакат, да не се останали само на вашите пари.

 

*Купувайте на лизинг всичко, което ви душа иска

 

В магазина ви предлагат по-плосък от най-плоския телевизор, който сте виждали, излязъл е мега, гига, ултра новия модел на телефона, за който си мечтаете? Я не се мотайте - веднага в магазина и купувайте… Е, нямате пари? Че в магазините дават на лизинг. Те веднъж да ви одобрят, пък после да си чакат да си плащате вноските, нали така?

 

*Теглете онлайн кредити , без да мислите много дали е удачно или не

 

Събрали сте 1000 лв. да смените пералнята, но докато сте в магазина и си прибирате телевизора виждате пералня (ама със сушилня) за 1500 лв. Решението ли? Изтеглете бърз кредит и си купете пералнята - мечта! А със събраните пари покажете на съседите, че знаете как да черпите. Опънете една софра, яжте, пийте, а ако сте в особено добро настроение може да дадете по няколко лев да иде жената в мола да си купи някоя парцалка по модата.

 

*Теглете кредит заради близък или приятел

 

Най-добрият ви приятел (братовчед, баба, колега) ви моли да изтеглите едно бързо кредитче вместо него, а той ще плаща редовно вноските… Е, най-вероятно ще почакате да стане точно така, но пък как да не откажете на такъв хубав човек?

 

*Не си плащайте задълженията по кредитите