Как да управляваме парите си февруари месец?

Как да управляваме парите си февруари месец?
08.02.2021


Няма съмнение, че февруари е тежък месец от финансова гледна точка. Разходите за битови сметки са високи, а бюджетът ни и без това вече е окъсял след празниците. Как обаче да се справите с бюджетирането през този месец и има ли някакви малки хитринки, които можете да приложите. Нека да видим какво открихме.


Направете си списък на разходите

На първо място е необходимо да знаете кога за какво ще похарчите пари. Тук тънък момент е този, че не трябва да се подлъгвате по ваши приятели или познати и това колко харчат те и за какво. Трябва да включите в разходите си само вашите нужди. Всичко друго, което ви мине като спонтанна идея го отхвърлете.

Списъкът е необходимо да включва битовите разходи, разходи за храна, такива от лично естество и ако са ви останали някакви пари ги отделете за непредвидени разходи. Това е изключително важно, за да можете да покриете нещо, което не сте очаквали, а ви е застигнало.


Каква функция имат бързите кредити февруари месец?

Отговорът е доста прост - ако сте похарчили повече по празниците и съвсем сте останали без средства, един бърз кредит до заплата ще ви помогне да покриете битовите си разходи и да имате допълнително пари за непредвидени харчове. Фирмите за бързи кредити са наясно с тенденциите през годината и кога хората се нуждаят най-много от пари и за това често съобразяват условията на кредитите си именно спрямо ситуацията. Така се случва и с лихвите и таксите февруари месец - те са по-ниски и по-леки.

Има един тип кредити, които са създадени именно за такива ситуации, в които на хората са им необходими малки суми за кратък период от време. Тези заеми са със срок за връщане 1 месец и при тях често условията за теглене са изключително добри, защото рискът е много нисък. Ако сте изпаднали в ситуация, в която ви е необходим кредит за битови и месечни разходи, то кредитите до заплата са идеалното решения за вас. Ще ги върнете от следващата ви заплата и дори ще забравите до края на февруари, че ви е трябвал кредит.


Не се подлъгвайте по промоциите в магазините

Много често големите вериги имат разпродажби точно февруари, защото за тях това се явява един от най-слабите месеци за оборот. В резултат на това, те намаляват цените и вие със сигурност ще изпитате желанието да се сдобиете с нещо от тези промоции на всяка цена. Важно е да не се поддавате на това изкушение и да осъзнаете, че всъщност това е маркетингов подход. Дори и да платите малко по-скъпо за стоката, която желаете следващите месеци, то сегашното ѝ закупуване, когато финансовата ви ситуация е сложна, не е добър избор.


Не харчете пари, за да си осигурите вътрешен комфорт

Огромно правило, което много малко хора всъщност използват. Идеята, че нещо лошо ви се случва със сигурност не е приятна. Носи негативно усещане и лош привкус от иначе уютната и топла зима. Ако обаче наваксвате за лошото усещане с пари и покупки, това нито ще го поправи, нито ще олекоти финансовото ви положение. Има хиляди други начини да откриете комфорта, който желаете, които не са свързани със заместване.


Използвайте някой апликейшън за следене на парите ви

Ако ви е страх, че пазарувате импулсивно, пробвайте няколко месеца подред да използвате апликейшън, който да следи за какво си давате парите. Така на края на седмицата или месеца ще можете да седнете и да видите черно на бяло колко сте похарчили за храна и реални разходи и колко за „само и това да взема“. Хубавото на модерните технологии е, че понякога ни помагат да се сблъскаме и с реалността.