Какво представлява заема за почивка?

Какво представлява заема за почивка?
22.08.2021


Това е вид заем, чиято цел е да подпомогне финансово за планирана почивка. Тези заеми не са за високи суми и за дълги периоди. Най-често размерът им стига до 3000 лв., а срокът им на изплащане е до 2-3 месеца.

Ние от Minizaem предлагаме специални условия за всички наши клиенти, които кандидатстват от 19.07 до 14.08 за заем на вноски и до заплата. Ще получат кредит с 20% отстъпка.

Официално не съществува вид заем, който точно и ясно да се категоризира като заем за почивка, но когато кредит се тегли с цел почивка, попада под това наименование. Нека да видим какви особени характеристики притежава този заем.


Какво е заема за почивка?

Той е необезпечен заем, който може да има по-висок лихвен процент от заем, спрямо обезпечен кредит. Най-често, фирмите за бързи кредити го предлагат с фиксиран лихвен процент, което означава, че лихвата не се променя по време на целия срок на заема и се изплащат твърди месечни вноски.

Кредитите за почивка не са задължително заеми до заплата, но могат и да бъдат такива. Тоест, ако теглите малка сума, която можете да възстановите в рамките на 1 месец, то тогава кредитът до заплата би бил най-подходящия вариант. Когато става въпрос за почивка, не е рядкост датите да не съвпаднат с получаването на месечното ви възнаграждение и да се наложи да търсите допълнително пари. Напълно възможно е и да са ви необходими допълнителни средства, които да ви дадат по-голяма сигурност, докато пътувате. Във всички тези случаи, кредитите до заплата ще ви помогнат.

Въпреки че лихвеният процент е малко по-висок спрямо заемите с обезпечение, разликата не е нито огромна, нито непосилна. За сравнение трябва да отбележим, че дори има кредитни карти, които са с по-високи лихвени проценти. Всяка фирма за бързи кредити предлага на своите клиенти точна и ясна разбивка на разходите по планиран заем, както и на размера на месечните вноски, ако няма да е заем до заплата. Освен това на нашия сайт има и калкулатор, който може да използвате, за да придобиете по-ясна представа.


Имате ли нужда от заем за ваканцията ви?

Кредит за почивка може да бъде решение за финансовите ви тревоги, ако сте тип човек, който изключително много се тревожи за пари. Ако пътувате някъде надалеч, напълно вероятно е да ви трябват и някакви заделени пари, за да може да посрещнете всякакви неочаквани изненади. В това число са инциденти, болест или пък непредвидени разходи за пазаруване.

Хубаво е да планирате напред, но не забравяйте, че никога не може да планирате абсолютно всичко. Допълнителните разходи и доходи са все неща, които могат да ви изненадат и ако не притежавате спестявания трябва да търсите пари на заем. В такива моменти, бързите кредити и тяхната лесна процедура по кандидатстване е всичко, което ви е необходимо.


Добра идея ли е да се възползвате от заем?

Според много хора да изтеглиш пари за нещо, което не е спешен разход е много лоша идея. Ако обаче погледнем на ваканциите и на почивките като онези стъпала, които са ни необходими да изкачим, за да можем след това да работим по-оптимално, то излиза така, че да почиваш всъщност е спешно.

Според различни проучвания, работоспособността и ефективността на хората спада рязко, ако те не са почивали дълго време. Безспорно, по време на почивка и ваканция голяма част от хората обичат да се глезят и да си угаждат. Нормално е да харчим повече, когато сме решили да излезем във ваканция и в това няма нищо укоримо. Нещо повече, ако не харчите повече, тогава изобщо почивате ли? Заемите за почивка естествено трябва да са добре планирани и не трябва да се кандидатства за пари, за които нямате представа как ще върнете. В обшия случай обаче ситуацията далеч не е такава, повечето хора просто гледат на кредита, все едно са си получили заплатата по-рано. Когато пък реално си получат заплата, седмица или две по-късно, веднага възстановяват кредита.