Кога да кандидатствате за бърз кредит е добра идея?

26.10.2020

 

Въпреки че на никого не му е присърце да тегли кредити, понякога един бърз кредит може да реши проблеми, които иначе биха изглеждали като задънена улица. Някои обстоятелства налагат да се търси допълнително финансиране. Различните видове кредити обаче могат да се използват за различни неща, защото условията по тях са диверсифицирани. Ако с голям заем от банка и ниска лихва можете да купите кола, то с кредитна карта можете покриете дупката в разходите ви през месеца, но с по-висока лихва. Бързите заеми са нещо средно между двете, с тази разлика, че можете да ги използвате за каквото си поискате. Има обаче добри и лоши причини да кандидатствате за бърз кредит и решихме да обърнем внимание на това, кои са добрите, тоест кога е абсолютно оправдано да кандидатствате за бърз кредит.

Неочакван здравословен проблем

На всеки му се случва да се разболее. От една страна, това означава допълнителни разходи за лекарства, а от друга - неработни дни, прекарани на топло вкъщи. И двете неща водят до нуждата от пари, които ако не сме заделили предварително, няма да има откъде да вземем. Бързите заеми са страхотен избор, когато са ви нужни пари на момента, защото одобрението се дава до часове, след като сте кандидатствали. Когато имате медицински проблем, това наистина е от съществено значение. Повечето фирми за бързи кредити си предлагат продуктите онлайн, така че дори и да сте под карантина можете да кандидатствате и да получите исканата сума по сметката, която предоставите.

Да покриете заем към приятел или роднина

Може да ви се е наложило да вземете пари от приятел или роднина, на когото сега тази сума да му е нужна. Това е доста неприятна ситуация, която води до напрежение между близки хора, особено ако не сте подготвени финансово да посрещнете този разход толкова скоро. Това, което можете да направите в подобна ситуация е да потърсите услугите на фирма за бързи кредити и да възстановите парите към близките си. Така вашите финансови задължения няма да зависят от познати и приятели повече, а ще са уредени официално.

Да платите разходи за обучение или курс

Когато решите, че искате да повишите квалификацията си без значение дали е с курс или с нова степен на образованието ви, ще ви трябват някакви допълнителни финанси. Ако обаче не сте го планирали, а е по-скоро спонтанна идея, то тогава посрещането на този разход може да ви затрудни. Предвид това, че вноските за курсове и за семестри се плащат наведнъж, можете да си набавите парите от бърз кредит на вноски, а след това да го покриете следващите месеци. Така няма да изтървете сроковете и ще се погрижите за допълнителното си образование отговорно и без оправдания, че не ви стигат парите.

За празненство, сватба или бал

Понякога най-големите тържества в живота са и най-скъпи. Да организираш сватба или бал днешно време никак не е малък разход. Списъкът е доста дълъг - разход за ресторанта, фотографа, осветлението, музиката, водещия и тн. А ние хората сме такива мечтатели, че винаги искаме най-доброто, макар и в момента да не можем да си го позволим. Защо обаче да трябва да се отказваме от нещо подобно, като съвсем спокойно можем да теглим кредит, който да възстановим след тържеството.

Заключение

Бързите кредити не ограничават получателите им. Парите могат да се използват за най-разнообразни неща, стига получателят им да има ясна и адекватна представа как ще ги върне след това. Вноските на този вид кредити са ниски и обикновено не са предизвикателство за хората със стабилен доход и добра финансова култура. Възможно е дори, един бърз кредит да бъде изтеглен и върнат на 1 вноска до 1 месец. Този тип кредити са предназначени за най-спешните разходи и са изключително удобни. При тях дори не се налага да се планират бъдещите разходи за следващите няколко месеца напред, а само за този, който идва непосредствено.