Кредит срещу лична карта - бърз начин за осигуряване на пари

Кредит срещу лична карта - бърз начин за осигуряване на пари
21.03.2023

 

Днешно време има много начини да намерите пари, когато са ви необходими. Един от тях е да се доверите на фирма за бързи кредити като нас и да кандидатствате за кредит. Вариантите са безброй - кредити до заплата, на вноски, дори и толкова популярните кредити срещу лична карта. Това се е превърнало в бърз и удобен начин за получава на пари без да се чака с дни и да се попълват тонове документи. Нека да видим особеностите на кредита срещу лична карта и с какво се отличава от останалите съществуващи кредити.


Какво представлява кредит срещу лична карта?

Това е форма на заем, която не изисква доказване на доходи с трудов договор или други документи. Необходим е само документ за самоличност. Ако се питате защо толкова много хора са почитатели на тази форма на кредитиране, то няма да губим време и ще ви изтъкнем основните ѝ предимства.

Много хора не желаят да обявяват приходите си или пък не притежават договор за постоянна работа, който да покажат. Съответно на тях, в най-общия случай, им се отказва кредит. Така те се изправят пред невъзможна ситуация. Кредитът срещу лична карта дава решение на този проблем и предлага помощ.

Освен това, за никого не е тайна, че процедурата по кандидатстване и одобрение за тези кредити е изключително бърза. Възможно е клиент да получи парите по заема за няколко часа още в рамките на същия ден, в който е кандидатствал.


Кой може да се възползва от кредит срещу лична карта?

Има някои уточнения, които трябва да направим за кредитите срещу лична карта. На първо място е необходимо картата да бъде българска. След това тя трябва задължително да бъде валидна. Тук е момента да споменем и че личната карта трябва да е на лице, което е навършило 18 години, за да може то да кандидатства за бърз заем. В противен случай кредит срещу лична карта ще му бъде отказан.

Други условия за кандидатстване за този тип кредит не са често срещани. Така че, ако сте решили, да кандидатствате за финансиране, можете смело да пристъпите напред.


Колко голям може да бъде един кредит срещу лична карта?

Размерът на този вид кредит е възможно да варира. Ще срещнете оферти за съвсем малки кредити, както и за такива със среден размер. Най-често хората се нуждаят от суми до хиляда лева, които да им послужат за покриване на спешни разходи или неплатени сметки. Голям процент са и кандидатстващите за кредит до 700 лв.

Самото естество на кредитите срещу лична карта не предполага много големи суми, въпреки че в определени условия, може да има изключения. Например, ако даден клиент е лоялен, то той може да бъде одобрен и за по-висока сума само срещу личния му документ.


За какво може да се използва такъв тип заем?

Съществуват заеми, като ипотечния например, които могат да се използват само за едно определено нещо. В случая с ипотечния - това е имот. При кредитите срещу лична карта няма изисквания къде и за какво да се харчат парите. Тяхната основна цел е да бъдат от помощ – както и където са необходими.

Някои хора например имат задължения към други хора, които трябва да възстановят или пък искат да се сдобият с нова техника, която точно в този момент е на промоция. Изобщо оценката за ситуацията и за какво се харчат парите се оставя единствено и само на лицето, което получава сумата. Понякога парите за месеца просто не стигат и тогава хората се нуждаят от малко повече финанси, идващи отстрани. Съответно те се харчат за храна, услуги и забавления. Също никак не е рядкост, сумата да се използва за организиране на тържество или празник по някакъв повод.

Не са малко и хората, които точно преди да тръгнат на планирана почивка са останали без пари, заради различни причини и също се нуждаят от подкрепа. Това са все разходи, които няма как да бъдат строго определени.