Кредит за автомобил

Кредит за автомобил
13.02.2023

 

При нас можеш да откриеш оферти за кредити до 4 000 лв., които да използваш за покупка на кола или ремонт на стария ти автомобил. Може да поддържаш и вече купения си автомобил или пък да платиш някой негов ремонт. Ние винаги внимаваме в желанията на клиента. Някои клиенти се нуждаят от съвсем малки суми до 100 лв., но въпреки това ситуацията е неприятна. Задоволявайки дори най-малките им притеснения, като един заем до 100 лв., ние даваме увереност на клиента, че сме достойни за доверие. И ти можеш да станеш част от нашето семейство, като избереш нас за партньори за закупуване на колата, която си избрал.

Заемът за автомобил представлява сума от пари, които се заема, за да се плати разход за автомобила. Условията на заема за автомобил варират, така че е важно да разберете процеса, за да получите възможно най-добрите условия. Видовете кредити варират широко, което означава, че получаването на правилния заем може да ви спести доста пари с течение на времето.

Възможно е условията за физически лица да се различават драстично от условията за юридически лица, като форма на погасяване, срок и др. Освен това лизинг на автомобил също се различава като понятие от кредит за автомобил. Ще ви разкажем подробности как да кандидатствате онлайн, какви такси да очаквате и изобщо как да оформите дадените документи за заема.


Кредит за автомобил за физически лица

Всяко физическо лице с валидна лична карта, може да кандидатства за кредит. Не всеки размер на кредита обаче е подходящ за покупка на кола. Тоест може дадена сума да не е достатъчна за купуването на автомобил в България. Ако става въпрос за нова кола, то дадената сума трябва да е доста висока. Доброто на кредита за автомобил от нас е че може да се използва и за нов или употребяван автомобил.

Освен това, при кредит за автомобил може да се покрият и някои разходи по автомобила, ако вече е закупен. Например, застраховки, такси, оценка на колата и тн. Разбира се и този кредит е необходимо да бъде върнат в определен срок (за период от няколко месеца или за 30 дни).

За физически лица в срок на колко време ще се изплати един кредит за кола, на изплащане не е точно определено. Това зависи от редица условия, като например какво е състоянието на колата и тя на каква цена се е продавала. Какво самоучастие е имало лицето и колко реално е бил размера на кредита, който предстои за погасяване. Ако формата на самоучастие е 50% това означава, че парите от кредита могат да се използват за покриване на останалите 50% погасяване на цената, както и за закупуването на застраховки, винетки и др. Трябва да отбележим, че кредит за автомобил не е същото като лизинг на автомобила, при който за даден срок, колата е собственост на лизингодателя. След изплащане на всички вноски, тогава собствеността на автомобила се прехвърля на лизингополучателя. Това става на датата на договора. По-долу ще обясним и останалите разлики, както и ще разгледаме покупката на нов и на употребяван автомобил как се различават.

За нов или употребяван автомобил най-често се тегли кредит за автомобил

Преди да обсъдим покупка на автомобил, ще обърнем внимание на факта, че в България кредит за автомобили се тегли и при тяхната поддръжка или ремонт. При собственост на автомобил има редица разходи. Например една кола не е възможно да мине без застраховка, винетка, гражданска и тн. Като много други активи, така и автомобила, изисква грижа, която трябва да се полага за него всеки месец. Такъв кредит също се използва и за физически лица и за юридически лица. Това не влияе особено на определеният срок на връщане на кредита, но е възможно да има други условия, които да са различни, ако юридически, а не физически лица кандидатстват.

Колко голям размер на кредита се търси, ясно показва, дали целта на кредитополучателя е да закупи нов или стар автомобил или пък няколко автомобили. Физически лица например, които теглят кредит за няколко хиляди лева най-вероятно планират да се сдобият с употребяван автомобил. Докато тези, които търсят възможностти за лизинг или за голяма сума кредит най-вероятно са се спрели на нов автомобил или няколко автомобили.

Понятието лизинг е малко по-различно от обикновен кредит. Той работи като ипотека, само че за автомобили. Накрая на изплащането на вноските, лицето придобива пълна собственост. При лизинг е напълно възможно да се вземат и други превозни средства, като бусове, тирове, освен автомобили и тн. Няколко месеца или година-две се изплащат определените вноски.

Това обаче е малко по-различен механизъм от кредит за автомобили. Лизинг и кредит се различават по техните условия. Също може и даденият срок (от няколко месеца до години) да е различен, големината на платежната вноска, сметнатият годишен лихвен процент и такси. На лизинг обикновено се купуват нови коли. Без никакво съмнение, точно както и един кредит на вноски, така и формата лизинг е полезен финансов инструмент. Така се избягва ситуация, в която лицето има необходимост от кола, а не е възможно да си позволи да изплати сумата наведнъж, заради това я разсрочва в няколко месеца, през които му тече лизинга.

Срок на кредита

За кандидатстване можете да разгледате нашият калкулатор и да определите каква сума ви е необходима и за колко време ще успеете да я върнете. Максималният период се изчислява по дни, не по-месеци. Тоест не можете да отбележите 48 месеца, защото системата няма да ви позволи. Също така твърде големи периоди като 1440 дни (48 месеца в дни) също няма да бъдат приети. Най-много калкулаторът приема 690 дни. След като отбележите желаният размер на кредита, както и периода на изплащане, например 5 месеца, ще можете да видите и колко точно ще бъде пресметнатият лихвен процент. Визуализираната сума ще бъде точно толкова, колкото определеният лихвен процент. Той ще се добави към крайният размер на кредита.

Освен срока на кредита (от 1-2 или 10 месеца) , трябва добре да обмислите и размера. Него ще го определите без затруднения, ако предварително си отговорите на няколко други въпроса:

Нов или употребяван автомобил искате да придобиете;

Каква възможност ще имате в бъдеще за неговата поддръжка;

Какъв размер сума сте готови да отделите за застраховка, регистрация, такси и други оскъпявания по договора.

Нашите кредити се различават от тези, които се отпускат в банката. Отделно от това всяка различна банка си има нейни специфични условия и правила. Например, банката, която обикновено използвате може да отпуска кредити по съвсем различен начин, спрямо банката на родителите ви или на съпруга ви.

Може да разгледате нашите оферти за кредити

С нашите оферти за кредит на вноски имате възможност да получите лесно пари с бърза процедура. Те са различни от другите форми на кредит като лизинг, потребителски кредит от банката и такъв за покупка на жилище например. Ако сте в процес на закупуване на нов автомобил, то със сигурност кредит с нашия годишен лихвен процент ще ви устрои напълно.

Можеш да откриеш нашите оферти по страниците на сайта ни. Също можеш да определиш поносимите за твоя бюджет месечни вноски и срок на връщане.

Всяка вноска има възможност да се направи онлайн по всички наши кредити. Тоест, дори и да сте изтеглили кредит за 5 месеца в лева от офис, можете да погасявате месечната вноска без никакъв проблем и с изплащане онлайн.

Всяка нова фактура или бележка за месечното изплащане ще я получавате на пощата, която сте записали по време на направената регистрация при кандидатстване. Разбира се на датата на падежа трябва да преведете сумата на вноската. Точно както всички останали кредити, така и при този, превеждането на пари в срок на кредита е задължително. Всеки кредит е много строг откъм правила за падежна дата, без значение дали е за покупка на автомобили, апартаменти или пък е за физически или юридически лица.

За да кандидатствате за кредит за няколко месеца при нас, не е необходимо да си правите регистрация. Трябва само да попълните желаната вноска, сумата е необходимо да е в лева, както и в какъв срок възнамерявате да върнете кредита. Не е необходимо да описвате модела кола, точната продажна сума на автомобила или пък на колко години е. Също не е необходимо да упоменавате и дали е нова или е на години. Всичко това се различава драстично от формата на договора, който се прави при лизинг погасявана. Процесът, който сме оформили е бърз и съвсем лесно можете да получите сумата, която ви е нужна за покупката на колата.