Кредити за пенсионери

Кредити за пенсионери
23.02.2023


Финансови извънредни ситуации и финансовите кризи могат да почукат на вратата на всеки, без значение на колко години е. Дори ако сте пенсионер, може да се сблъскате с финансови проблеми и да ви е необходим бърз потребителски кредит.

Непредвидените разходи е възможно да са от всякакво естество - от пари за лекарства до недостиг на пари за храна и сметки. Напълно вероятно е понякога да имате нужда от ремонт на някой уред, спешни пари за застраховка, сметки, услуги или просто да са ви излезли допълнителни разходи. Макар възрастните хора отдавна да знаят как да се справят с парите, за никого не е тайна, че към днешна дата пенсиите при пенсионерите и болните, не са съобразени с постоянно поскъпяващия живот. Естествено, на пенсионерите, или на голяма част от тях, им се налага да свият разходите си или да потърсят бърз или потребителски кредит. Нашите бързи кредити за пенсионери са изход, точно когато изглежда, че такъв няма.

Някои видове кредити за пенсионери вземат предвид точния размер на пенсията и спрямо него, се отпуска кредит. В този случай дължима сума е главницата плюс лихвата. Както и при всички други форми на кредита, като финансов инструмент, така и при този, вноските се разпределят на равни суми в лева, за да се намали напрежението над заемополучателя.

За да кандидатствате за кредит за пенсионери трябва да сте над определена възраст и да получавате пенсия по стаж, възраст или пенсия по болест. Към момента в българското законодателство това са формите на пенсионна грижа. Срок на кредита се определя от условията на кредита. Също така размера на сумата също може да варира. За целия кредит се дължи лихва, която се изплаща с редовните вноски. Ако лицето, което е в пенсионна възраст предостави разплащателна сметка, то е възможно сумата от кредита да бъде преведена и по сметка, а не само на ръка. По сметка преводите могат да се забавят, заради банковите трансфери, но това никога не е повече от 48 часа, а най-често няма дори и няколко часа.

По-долу ще ви предоставим подробна информация как се формира една месечна вноска, какъв размер кредит е най-често срещан, този тип кредит има ли застраховка и на колко години трябва да сте, за да кандидатствате за него.

Какво представлява един кредит за пенсионери?

Всеки един кредит за пенсионери на месечни вноски е със същите условия, каквито са и останалите кредити за спешни разходи и покупка на нови неща. Сумата трябва да се върне в срок, предложеният лихвен процент е разумен, а сумата се отпуска бързо и без да е необходимо кредитополучателят да чака с дни.  Одобрение за кредит за пенсионери се дава при обикновено кандидатстване и в офиса и онлайн. Най-често такова одобрение за кредитни продукти отнема само няколко минути.

Чрез този тип кредитни услуги, хората успяват да намерят парите, които са им необходими, за нула време. Те дори могат да са по дадената сметка в рамките на минути или няколко часа. В тези случаи е без значение, дали сметката е в лева или в друга валута, защото при превода, става превалутиране.

Ние имаме години опит с отпускането на кредити за пенсионери и чрез нас стотици хора са получили спокойствието, че могат да покрият спешно възникналите им разходи. Можете да ни се доверите на нас за обслужване на нуждата ви от пари. Разбира се, ние ще ви очакваме и в офис на Minizaem и в нашата онлайн система. Също така самото погасяване на размера на вноските, може да се случи онлайн или на място в наш офис. Ако желаете да е онлайн е необходимо да разполагате със сметка в банка, за да може да превеждате вашите вноски по кредита. Банката може да бъде всяка една по ваш избор.

Кредитите за пенсионери обикновено са малки на размер и срокът им е едва няколко месеца. Възрастните хора обаче имат отговорно отношение към всякакви кредити, сметки и задължения. Най-честата причина за тегленето на заем са финансовите затруднения през месеца.

Какви документи са необходими за кредит за пенсионери?

Както всеки друг вид кредит, който предлагаме така и този тип кредити, за пенсионери, се отпускат само срещу лична карта. Всички такси и оскъпявания са описани в договора и са напълно ясни преди подписването му. Точно както всеки един потребителски кредит така и този се изплаща на месечни вноски в лева, по срок на договора. Времето на погасяване е предварително определено при написаните условия. Размера на взетата сума се връща, заедно с определената сума, образувана от лихвеният процент. Всичко това се случва в лева.

Също така едно от важните условия за получаване на кредитни продукти в България е пълнолетната възраст (18 години). Няма как лице, което да е на по-малко от 18-годишна възраст и да бъде одобрено за искане за кредит. Когато става въпрос обаче за кредити за пенсионери, това няма как да бъде проблем, но все пак е важно условие, което трябва да споменем.

Висок ли е определеният лихвен процент при този вид заеми?

Банката начислява лихва в лева към всеки кредит и това е известен факт. Фирмите за бързи кредити, които оперират на територията на страната, правят абсолютно същото. Банката има определени лихви за всички кредити, докато при фирмите за бързи кредити може те да са различни. Някои групи може да са по-рискови от други и тяхната лихва, пресметната не като процент, а като сума в лева, може да бъде по-висока.

В най-общия случай обаче лихвите, които ще ви се начислят към взетия кредит, заедно с редовните такси, са абсолютно приемливи. Това е едно от най-важните условия за редовно погасяване на кредита. По този начин, онези няколко месеца, през които ще погасявате кредита си, няма да ви бъдат твърде тежки на бюджета.

Обобщение

Кредити за пенсионери се предлагат навсякъде по света. Това, че даден човек получава пенсия, не би трябвало да е причина за по-висок лихвен процент или пък по-кратък срок на изплащане на кредита. Заради това и нашите кредити за пенсионери не се отличават по нищо от останалите ни потребителски кредити, които предлагаме. Техните вноски на погасяване включват главницата, лихвата на кредита за пенсионери и в някои случаи месечна такса за обработка на документите. Повечето пъти обаче тази такса за обработка не се начислява като форма на промоционални условия.

При нас, целият процес се случва изключително бързо. Това включва самото кандидатстване, разясняването на неясната информация, обработката на документите, подписването на исканата застраховка (ако има такава), определянето на размер лихва, срок и такси на кредита и получаването на определената сума пари към посочената от клиента сметка в избраната от него банка. Разбира се има възможност за получаването на определената от него сума пари и на място в наш офис или в брой в лева на каса на Easy Pay. Банката, с която клиентите оперират, не влияе по никакъв начин, на размера на кредита, одобрението за него или пък на неговия срок за изплащане.