Как да прецениш дали бързите кредити са изгодни и подходящи за теб?

19.02.2018

 

Днес най-бързият и лесен начин да намерим спешно пари е да потърсим кредитна компания, която да ни предостави пари на заем онлайн. Процедурата е толкова улеснена, че понякога дори не се замисляме дали поредният кредит срещу лична карта ни е чак толкова необходим и дали го взимаме при най-изгодните за нас условия.

 

Как да прецениш нали бързите кредити са изгодни и подходящи за теб?

 

Случва се на всеки да има нужда от малко пари, а да няма от къде да ги намери бързо, това е факт, който никой не може да обори. В такива случаи никой не мисли достатъчно трезво, а търси начини (каквито да са те) да намери бързи пари. В 90% от случаите, хората попаднали в подобни финансови затруднения се „хвърлят” на първата им попаднала оферта, която им предлага бързи кредити onlineи едва след като усвоят парите започват да се питат дали са взели най-удачното решение.

 

Ако не искаш да се ядосваш в последствие, не бъди като тези 90%. Колкото и да е зле положението, не прибързвай, а седни спокойно и преди да предприемеш някакво действие си задай следните въпроси:

 

*Мога ли да върна заема в кратките срокове, които кредитните компании залагат в договора?

 

*Каква сума ще ми е достатъчна, за да изляза от финансовото затруднение?

 

*Доходът, който имам достатъчен ли ще е, за да върна бързите кредити onlineбез забавяне и без да се налага да търся още пари, да рефинансирам или да влизам в дългова спирала;

 

*Кой вид бързи кредити ще ми е по-изгоден като вариант;

 

*От коя кредитна компания да потърся кредита.

 

 

Защо бързите кредити са бързи?

 

 

Важно е да знаеш (и да не забравяш), че бързите кредити се наричат бързи не само защото се предоставят наистина пари до минути, но и защото тези пари трябва да се върнат бързо.

 

Например: Ако потърсиш кредит до заплата и той е в максималния размер от 400 - 500 лв., времето, в което трябва да върнеш заема е максимално до месец. Това означава, че трябва да си направиш добре сметката ще можеш ли да се справиш или не.

 

Ако потърсиш кредити на вноски до 2000 лв., тогава времето за погасяване ще е по-голямо, но пък ще се проточи във времето. Помисли дали ще можеш да се справиш с вноските, ако трябва да погасяваш кредита на вноски за период от няколко месеца до година.

 

 

Наистина ли имаш постоянни и сигурни доходи?

 

 

Преди да кандидатстваш за пари на заем онлайн трябва да си сигурен и че имаш сигурни доходи. Казваме това, тъй като небанковите финансови институции не изискват да представиш постоянен трудов договор, а само да посочиш, че имаш постоянни доходи (хонорари, наеми и други) и може да те поблазни мисълта да поизлъжеш. По-добре не го прави, тъй като ако нямаш наистина сигурни и постоянни доходи може да се окаже, че не можеш да се справиш с вноските и да започнеш да ги забавяш или направо да спреш на го обслужваш.

 

И в двата варианта не си в изгодна позиция. В първия, за да се справиш ще трябва да рефинансираш кредита си, а във втория ще попаднеш в списъка на хората с лоша кредитна история и повече няма да можеш да се възползваш от бързи кредити онлайн.

 

 

Правилната кредитна компанията ли си избрал?