Няколко съвета, които ще ви предпазят от грешки при взимането на бързи заеми

07.11.2016

 

Как да вземете онлайн кредити напълно безопасно?

 

От както се предлагат услуги като бързи онлайн кредити се натъкваме на истории за некоректност, измами и заблуди от страна на кредитодатели.

 

Историите са много. Има истории, които са плод на народния интернет фолклор, но има такива, които са си напълно истински.

 

За да ви бъдем от полза, сме ви подготвили няколко съвета, които ще ви помогнат да се предпазите от капаните, на които можете да попаднете, ако не бъдете внимателни.

 

*Колкото и голяма необходимост да имате от спешни пари, никога не взимайте заеми от частни лица, които ви обясняват, че са кредитори. Обикновено става дума за хора, които ще ви дадат пари при непосилни условия, които ще ви поставят в безкрайна финансова въртележка, от която няма измъкване.

 

*Не се доверявайте на фирми, които нямат официална уеб страница или на такива, които ви показват страницата си, но на нея няма никакви контакти. Финансова институция, която не е посочила на сайта си контакти за връзка и локация е съмнителна по всички параграфи, затова - бягайте надалеч.

 

*Разгледайте сайта на фирмата, която сте избрали много внимателно. Задължително на нея трябва да присъстват образец на договора, условията, при които можете да кандидатствате за бързи кредити, размера на заема, вноските, лихвите… изобщо всички детайли, без значение колко незначителни са те.

 

*Винаги четете дребния шрифт, тъй като тъкмо там, в края на договора, със ситни букви и бледичко мастило се крият доста подводни камъни, които можете в бързината да получите заема да подминете и да не прочетете и които могат да ви създадат в последствие големи проблеми.

 

*Не бързайте с подписването на договора! Каквито и обстоятелства да ви притискат, прочетете много внимателно всяка една точка в договора и ако нещо не ви е ясно питайте!

 

* Никога не оставяйте непопълнени полета в подписаните от вас договори.  Ако има такива –поставяйте чертичка или зачерквайте.   Винаги проверявайте попълненаната с химикал информация от представителя на кредитодателя. Не оставяйте възможност за дописване.

 

*Никога, никъде и без значение колко са ви необходими пари не плащайте предварително. Никоя легитимна финансова организация няма да ви поиска да платите нещо предварително, което означава, че ако вие в бързината да получите спешно пари платите нещо авансово, не само няма да получите нищо, но и най-вероятно ще изгубите абсолютно всичките си финансови средства.

 

*Преди да се доверите на която и да е небанкова финансова институция се уверете, че е регистрирана в БНБ. Ако имате и най-малко съмнение, не взимайте онлайн кредит от нея.