Заслужава ли си да изтеглим кредит по Великден?

Заслужава ли си да изтеглим кредит по Великден?
27.04.2021

 

Всяка фирма за бързи кредити е всъщност компания, която иска да си продаде кредитните продукти, точно както всяка една друга компания на пазара, която предлага стоки и услуги. Разликата естествено е във вида стока, която при кредитните компании е сума пари. При всяко положение и тук маркетингът и рекламата не стоят безучастно. Фирмите за бързи кредити предлагат различни кредитни продукти с примамливи условия, когато предстоят почивни дни или празници. Великден не е изключение от списъка и като светъл християнски празник и той е причина за да по-добри оферти от компаниите.


Ние предлагаме на своите потенциални клиенти отстъпка по разходите за обслужване на кредити и то в размер на цели 15%. По повод Великден, ще зарадваме клиентите си с великденска промо кампания и от 28.04 до 15.05 разходите по заемите ще бъдат намалени.


Определено това е добър подарък за всички, на които ще им потрябват финанси през този период. Със сигурност сте виждали компании, които предлагат финансиране, но офертите им съдържат повече рекламен елемент, отколкото реална полза. Нека да видим какво всъщност означават повечето промо оферти и за какво трябва да внимавате.


Кредит с по-малко разходи по него

Както споменахме и по-горе, всеки кредит, който бива отпускан е стока и длъжникът дължи лихва за него. Ако фирмата за кредити намали разходите по даден кредит, това означава, че длъжникът ще плати по-малко на обща база. В това число влизат и лихвите и таксите за целия период на кредита или за определена част от него. Това е много по-добра маркетингова стратегия спрямо промотирането на кредити, които са с намалени само лихви или само такси. Защо? Отговорът е много простичък, ако е намалена само лихвата е много възможно таксата за поддръжка да е увеличена или обратното. И по този начин, като се дръпне чертата за равносметка означава, че общите разходи по кредита са си същите. Ако обаче офертата е за намалени общи разходи по бързия кредит, то тогава можете да бъдете сигурни, че ако кандидатствате за него и бъдете одобрени, ще платите по-малко. В резултат на това, ще може да си покривате вноските редовно и да сте финансово независими.


Отстъпка за първи кредит или за лоялни клиенти

Много често фирмите за бързи кредити разпространяват оферти, които да звучат добре, за хората, които никога не са теглили кредит от тях. Целта на това е да спечелят нови клиенти, с които да изградят добри отношения. Когато се спечели нов клиент има вероятност, той да се превърне в лоялен и да употребява по-често продуктите на фирмата.

Това е и следващия маркетингов стимул, който компаниите много често използват - отстъпки за лоялни клиенти. Чрез тях си гарантират, че ще предложат на клиентите, които вече познават, по-добри условия, отколкото конкурентите им, които биха им предложили отстъпки за нови клиенти. Тоест, промоционалните условия, които са за лоялни клиенти са много по-добри от тези, които са за нови клиенти.

И двете оферти обаче се използват по Великден за да се промотират продуктите на фирмите за бързи кредити. Тоест, въпреки че са насочени към специални типове аудитория им се дава гласност, по време на празници или поводи като Великден.


Стъпаловидни отстъпки

Много често фирмите за бързи кредити използват и стъпаловидни отстъпки. Колкото повече използвате техните продукти, толкова по-голяма отстъпка ще имате следващия път, когато кандидатствате за кредит. Това също е един от механизмите за развиване на лоялни клиенти и също е част от великденските оферти.


Кредит за този Великден

По-горе обсъдихме предимно основните механизми, но сега сме длъжни да споменем и това, че този Великден е малко по-различен. Предвид, икономическата ситуация в страната и ограниченията налагани от властите, много хора изпитват финансови затруднения още от началото на годината. Една неголяма част от тях успяха да си намерят допълнителна работа или изцяло да сменят бранша, в който работят, но това далеч не се отнася за всички. Тук обаче има много деликатен момент, в който дори и тези, които са започнали нова работа може още да не са си получили първата заплата или да имат толкова натрупани разходи, че да не им останат пари за посрещане на Великден подобаващо.

Това е и причината, добрите фирми за бързи кредити да предлагат широк спектър от кредити с добри условия. Така хората могат да се възползват от точно онзи, който им е най-полезен.