Как да изтеглим малък онлайн кредит?

Как да изтеглим малък онлайн кредит?
01.08.2021


 

Един малък заем може да ви помогне да платите за нещата, които искате, когато нямате пари в брой. Тегленето на пари обаче може да бъде доста сложно. Стартирането на процес по кандидатстване за кредит, без да разбирате подробностите, може да доведе до отхвърляне на искането ви. Научете какво можете да направите, за да увеличите шансовете за одобрение.


Проучете кредитът, за който кандидатствате

Много често, за да получите кредит, е необходимо да докажете някакви доходи, трудов договор или пък да притежавате имущество. Малките онлайн кредити нямат нито едно от тези изисквания. За да кандидатствате за онлайн кредит за малка сума няма да ви е необходим трудов договор на пълен работен ден, нито пък да притежавате имущество.

Ако пък това не е първият път, в който използвате онлайн кредит, за да си набавите необходимите средства, много възможно е, дори фирмата за кредити, да разгледа кандидатурата ви преференциално, като на лоялен клиент.


Малък размер сума на заема

Да получите пари от кредит означава, че след това ще трябва да ги върнете и то заедно с лихвите. Естествено, усещането за дълг настъпва чак когато дойде време да се плати първата вноска, но все пак не трябва да забравяте, че всъщност сумата, за която кандидатствате не е подарък. Това е и причината, да ви съветваме винаги да теглите ниски суми, които да ви помогнат да подобрите финансовото си положение, но да не ви подведат като усещане, че разполагате с премного пари.

Освен това, малки суми от онлайн кредит се отпускат по-бързо и по-лесно. Много често дори не се проверява ЦКР-то на кандидатстващия, само се преглеждат документите му за самоличност и следва одобрение.

Малките суми и се връщат доста по-лесно, защото вноските по тях също са малки на размер. Със сигурност има разлика дали плащате 400 лв. месечна вноска или 50 лв. Когато става въпрос за бързи кредити до заплата, тогава също е по-добре заемът да е за по-ниска сума.

Най-добре е да си направите предварителни изчисления, колко ще са ви доходите през идните седмици и месеци и колко ще можете да отделите за погасяване на кредита. Има много онлайн инструменти, които да ви помогнат в изчисленията. Разбира се, лихвените проценти и условията на заемодателя може да променят малко ситуацията. При всяко положение, кредитните консултанти никога няма да ви откажат да ви помогнат с изчисленията, ако не можете да се справите.


Решението къде да кандидатствате

След като сте решили колко пари ще са ви необходими и за колко време ще можете да ги възвърнете, следващата крачка е да определите и мястото, където да кандидатствате. Някои финансови институции не предлагат малки суми за заеми, докато други пък не предлагат големи. Онлайн кредитите са обикновено за по-ниски суми. Задължително обаче се доверявайте само на реномирани сайтове и на фирми, чиито имена са достатъчно известни.


Избягвайте заеми с висока цена/лихва

Ако ви се стори, че лихвата е прекалено висока не се доверявайте на заемодателя. Вярно е, че има разлика между лихвите, които предлагат банките и фирмите за бързи кредити, но тя не е толкова голяма. Друг вариант за по-висока лихва е ако сте прекалено рисково лице и фирмата е определила специални условия за вашия кредит. При всяко положение, високите лихви са опасно нещо, заради което може да попаднете във финансов капан, така че действайте предпазливо.


За заключение

Важно е да обмислите и разгледате всички условия на избрания кредит внимателно. Освен това ще ви е необходимо и доза планиране, чрез което да обмислите как ще покривате вноските и колко големи може да са те. Уверете се, че всичко ви е ясно и ако не е, помолете консултант да ви дообясни. Предвид това, че става въпрос за паричен заем, трябва да подходите разумно и отговорно.