Да вземем ли заем, ако се задава криза?

Да вземем ли заем, ако се задава криза?
26.03.2022

     

Според специалистите в икономическия и кредитния сектор се задава криза. Тя е обвързана с последствията от мерките срещу коронавируса, както и нападението на Русия върху Украйна. И двете събития се отразяват негативно върху доставките на суровини и нивата на инфлацията. Това от своя страна няма как да не се отрази на финансовите условия в страната. За съжаление, винаги при такива сътресения, най-губеща се оказва средната класа, която се изправя пред финансови трудности.


Защо може да е необходимо да потърсим бърз кредит?

Ако погледнем ситуацията отвисоко ще забележим, че търговските отношения в Европа ни влияят и на нас. Няма как да внасяме стоки и суровини на по-високи цени и това да не се отрази на крайните цени на стоките и услугите. Макар експертите да очакваха високи нива на инфлацията, заради мерките срещу разпространението на коронавируса, те не очакваха нападението на Русия над Украйна и това със сигурност утежни ситуацията. Най-прекият изразител на тази ситуация е намаляването ни на БВП. За съжаление няма как да му повлияем толкова бързо и ще трябва за известно време да изтърпим високата инфлация.

На практика, това за едно домакинство означава повече изхарчени пари за стоки и услуги. Стоките увеличават цените си, защото производството им става по-скъпо, а услугите, защото поддържането на персонал и помещения изискват повече средства. Няма да е никаква рядкост, разходите да надвишат приходите съвсем леко. От друга страна, държавата едва ли ще успее да предложи допълнителни помощи за бизнеса, за да не си повиши той цените към крайните клиенти. Причината ще е увеличената сума за помощ на бежанците и разходите, които се правят в тази посока. За съжаление, никой не прогнозира подобен развой на събитията и нямаше как страната ни да се подготви финансово за това.

Домакинствата изправени пред по-високи нива на разходи могат да потърсят финансова помощ от фирмите за бързи кредити като нас. Не малка част от домакинствата вече бяха изправени пред невъзможност да си покриват разходите последните две години и за съжаление следващите 12 месеца няма да предложат по-лесна икономическа обстановка, заради това точно тази група е най-уязвима. Нашите кредити са създадени точно с тази цел.


За какъв кредит е най-добре да кандидатствате?

Най-вероятно сумата, която не ви достига в такива случаи е доста малка. Когато сте изправени пред избор за кредит, винаги сметнете колко точно пари ще са ви необходими и не кандидатствайте за повече. Освен това, периодът ще е доста несигурен откъм икономически промени, заради това ако не сте убедени, че ще можете да покривате кредит следващите няколко месеца, най-добре изберете кредит до заплата. Така ще го възстановите от следващата ви заплата и няма да има нужда да се притеснявате следващите месеци.

Кредитите до заплата са за малки суми и кратък период от 30 дни. Те са създадени, като различна категория кредити, именно заради специфичните си условия. Фирмите за бързи кредити ги предлагат на хора, които имат съвсем малка нужда от пари. Такива ситуации може да включват невъзможност да се платят по-високи сметки, някои спешен ремонт, малко повече месечни разходи и тн.

Не са малко ситуациите и в които бърз кредит до заплата се тегли за джобни пари през месеца, които да покрият храна и забавления. Предвид високата инфлация, специалистите прогнозират, че през идващите месеци точно това ще е и основната причина за кандидатстване за този вид кредити.

За нашите кредити може да кандидатствате онлайн и да подадете документи бързо и лесно. Изисква се само лична карта, която да докаже, че сте български гражданин и имате навършени 18 години. Трябва да отбележите сумата, която сте избрали, както и периодът, който считате за разумен да я възстановите. За всичко друго, нашите специалисти ще се погрижат и вие ще получите сумата до няколко часа.